Ihonhoito oikeoppisesti Osa 1. Ihotyypit

Simppelejä vinkkejä tunnistaa oma ihotyyppi

Ihonhoito maallikkona ja kosmetiikan viidakon kanssa voi olla erityisen vaikeata! Jo pelkästään ihotyypin määrittely saattaa tuottaa tuskaa puhumattakaan oikeiden tuotteiden valinnasta. Tässä blogisarjassa perehdyn ihonhoitoon yksinkertaisesti helpottamaan arkeasi!

Osa 1. Ihotyyppi

Ihotyypin määrittely tuottaa suurimmalle osalle asiakkaistani ongelmia kokonaisvaltaisesti ihonhoidon lisäksi joten päätin laittaa tieto-taidon jakoon!

 

Ihotyyppejä kaiken kaikkiaan on neljä:

 1. Normaali ihotyyppi
 2. Kuiva ihotyyppi
 3. Rasvainen ihotyyppi
 4. Sekaiho

 

1. Normaali ihotyyppi

Normaali ihotyyppi on jokaisen unelmaiho! Sellaisen kun saisi meistä jokainen niin saattaisi kosmetologeilta loppua työt..Normaalissa ihotyypissä ihohuokoisten koko on normaali, jolloin niitä ei paljoakaan näy. Normaalissa ihossa ei juurikaan ole ongelmia, joskus ehkä saattaa olla yksi näppy joskus jossain mutta ei juurikaan muuta huolenaihetta. Iho ei yleenä kuivu tai ole kiristävä eikä toisaalta kiiltele tai ole rasvaisenkaan tuntuinen. Normaalin ihon ihonhoito on mutkattomampaa kuin minkään muun ihotyypin. MUTTA, normaali ihotyyppikin voi muuttua. Ihotyyppi saattaa muuttua huonon hoidon, sairauden, lääkityksen tai hoidon puutteen vuoksi. Normaali ihotyyppi tarvitsee kuitenkin jotta vältytään ihon pintakuivuudelta tai ennenaikaiselta vanhenemiselta kosteutta ja suojaa ihonhoidossa kotona sekä hoitolassa. Näistä on hyviä esimerkkejä esimerkiksi Eko Pharman vadelma seerumi ja muut Vadelma-linjan tuotteet sekä hoidoista  Heleyttävä Kasvohoito  tai Ultraäänellä tehtävä syvä hoito.

 

2. Kuiva ihotyyppi

Kuiva ihotyyppi on aina raukka nälissään ;). Kuiva iho on rutikuivan tuntuinen, kiristävä ja joskus jopa hilseilevä ajoittain. Tämä ihotyyppi kaipaa hellavaraista pesua ja kosteutta oikeiden rasva-aineiden kanssa. Muista myös kuivan ihon omaavana olla varma sisäisestä rasva-aineiden tarpeellisesta saannista (esim.omegat tms.öljyt). Kuiva ihotyyppi tarvitsee ennenkaikkea oikenlaisen voiteen, jotta kosteus pysyy ihossa eikä pääse haihtumaan. Kuivalle iholle hyviä tuotteita ovat mm.Eko Pharman Vadelma -voide tai Herukka-linjan voide ja hoidoista ehdottomasti parhaita näistä ovat Kuivan ihon “Ateria” sekä Ultraäänihoito

 

3. Rasvainen ihotyyppi

Rasvainen ihotyyppi kiiltelee ja siinä ihohuokoiset  ovat näkyvissä. Yleensä rasvaisessa ihotyypissä on epäpuhtauksia paljon. Mustapäitä, tukkeumia ja miliumeja on sekalainen määrä riippuen rasvaisuuden asteesta. rasvainen iho kaipaa tasapainoittavia ja talineritystä hillitseviä tuotteita. Näistä ihan huipputuotteita ovat mm. Eko Pharman Anti-akne seerumi sekä kaikki muut Karpalo-linjan tuotteet. Hoitolassa voidaan tehdä erilaisia puhdistavia hoitoja kuten mekaanista ihonpuhdistusta, ultraäänipuhdistusta sekä hiontaa. yhdistelemällä näitä hoitomuotoja saadaan todella hyviä tuloksia aikaan rasavaisen ihon hoidossa!

 

4. Sekaiho

Sekaiho ihotyyppinä saattaa olla kaikista hankalin hoitaa kotona. Sekaihoa tulee hoitaa senhetkisen tilanteen mukaan. Sekaihoja voi olla monenlaisia, mutta usein siinä näkyy ihohuokoiset laajentuneina eli hieman isompina joillain alueilla kuten esimerkiksi otsa, nenä ja leuka mutta joillain saattaa olla jopa poskien alueella myös. Sekaihoon voidaan vaikuttaa kotihoidolla huomattavasti aivan samoin kuin muihinkin ihotyyppeihin. Sekaiho saattaa olla seurausta väärästä hoidosta myös. Kyllä! Aivan oikein luit. Ihotyyppi voi muuttua väärällä hoidolla ja väärillä tuotteilla ketään pelästyttämättä. Sekaihon hoito riippuu sen kunnosta. jos sekaiho on kiiltelevä, tulisi sitä tasapainoittaa enemmän, jos taas kuiva niin kosteuttaa. Näihin hyviä tuotteita ovat esimerkiksi Vadelma-linja kosteusvoide tai Karpalo-linjan kosteusvoide.

 

 

 

 

Ihotyypin määrittely siis on ensimmäinen askel ihonhoidossa jotta ihonhoito toteutuu oikeaoppisesti.

Mikäli sinua askarruttaa ihotyyppisi määrittely on olemassa Ihoanalyysi tätä varten. Siinä katsotaan mikä ihotyyppi sinulla on, mikä ihon kunto on ja minkälaista ihonhoitoa ihosi vaatisi kotona ja hoitolassa. Saat lisäksi Ihoanalyysin jälkeen kijalliset hoito-ohjeet ja hoitosuositukset.

 

Nyt vaan peilin eteen ja tutkimaan tai varaamaan aikaa Ihoanalyysiin sähköiseen ajanvaraukseen


                              

Pulppuava Kauneus

Kauneushoitola Lähde-Spring perustettiin lähteeksi: kauneuden lähteeksi, pulppuavaksi kauneuden ja hyvinvoinnin retriittipaikaksi, jossa kauneus, tehokkuus ja rentoutus yhdistyvät .

 

Butiikkihenkinen hoitola sai alkunsa intohimosta kauneuden maailmaan ja erityisesti luonnonläheisiin metodeihin sekä tehokkaisiin hoitoihin ja tuotteisiin. Hoidoissa yhdistyy tehokkuus ja matka rentoutumiseen unohtamatta siedettävyyttä, hellävaraisuutta ja huolellista kädenjälkeä. Tuotteissa yhdistyy siedettävyys, tehokkuus sekä miedot mutta mukaansatempaavat raikkaat koostumukset.

 

“Käsityöläisenä” joksi itse kutsun tätä alan lajia kauneushoitolan yrittäjänä, on  tarkkuus ja ikuinen kehittyminen paremmaksi ja paremmaksi nähtävissä jokapäiväisessä asiakkaan kohtaamisessa. Jatkuva oppiminen haastaa sopivasti ja tuo mielekkyyttää työhön. Koskaan ei ole kahta samanlaista päivää butiikissa ja jokainen kohtaaminen asiakkaan kanssa on ainutlaatuinen ja ihana!

 

Ihonhoidon, meikkauksen ja meikkauksenopastuksen, ripsienpidennysten, ripsipermanentin,  kynsien, sokerointien, jalkahoitojen sekä kestovärjäysten ammattilaisena on hallittava paljon perustekniikoiden lisäksi. Vuosien varrella on kerttynyt paljon kokemusta parhaimmista tekniikoista, toimivista tuotteista ja hyvistä tehokkaista räätälöidyistä kotihoito-ohjelmista.

 

 

 

 

 

 

Joulukiirettä

Myyntiä, markkinointia ja joulumietintää

 

Näin joulun alla kiire kolkuttaa joka hetki. Miten sinulla?

 

Itse olen viimehetken valmistelija ja kaikki venähtää aina viimetippaan, kun taas tiedän ihmisiä jotka ostaa joululahjoja jo kesällä. Tälle joululle on kuitenkin luvassa rauhallinen joulu muulta osin. Päätin, että tänä jouluna ei juosta mihinkään vaan pysytään kotona ja nautitaan kaikessa rauhassa.

 

Jos ajattelisin liikevaihdon kannalta ja kaupan kannalta asiaa, niin olisin liikkeessä vielä jouluaattonakin. Sesonkina täytyy tehdä töitä – tai niin ainakin monet ajattelevat. Tällä hetkellä pohdin liikkeeni markkinointia, kun opiskelen samalla merkonomi-opintoja. Valmennusohjaaja kysyi minulta paljonko minun tulee myydä päivittäin ja viikottain tai entäpä kuukausittain…En ole siis kauppista käynyt vaan olen koulutukseltani kosmetologi, jonka opintoihin kyllä kuului markkinointia, myyntiä, yritystoimintaa yms. mutta ammattietiikan kannalta vastasinkin hänelle etten oikein voisi tehdä tätä työtä eettisesti jos ajattelisin vain kassan kilinää kun asiakas astuisi sisään liikkeeseen. Ja kyllä, tiedän että toimin taas tässäkin tapauksessa vastavirtaan.

 

Kun tulet minulle hoitoon niin ajattelen aina sinun parasta. En osaa ajatella tiliäni kun kohtaan asikkaani. Noup! En osaa, en voi enkä aio muuttaa suhtautumistani asiakkaaseen eli Sinuun. Kun tulet minulle hoitoon, niin ajattelen aina sinulle parhaimman hoidon, parhaimmat tuotteet joilla hoitaa itseään ja tarjoan ns.ongelmien ratkaisuja. Näen ongelman ja minulla on ratkaisu siihen. Ajattelen siis sinun parasta. Jos se sattuu olemaan kallein hoito niin tottakai tarjoan sitä, mutta vaikkei olisikaan, niin tarjoan sen mikä on AINA paras ratkaisu.

 

Näen siis työni enemmänkin ongelmien ratkaisijana kuin liiketoimintana. Asiakas tulee aina ensin, jopa ennen kassan kilahdusta. Kieltämättä kuullostaa monen mielestä uskomattomalta mutta näin se on. Jos tulet minulle hoitoon ja näen että edullisempi tuote auttaisi Sinua enemmän ja toimisi sinulle paremin niin valitsisin tietysti sen mikä toimisi parhaiten ja suosittelisin Sinulle sitä.

 

Valmennusohjaaja meni aivan hämilleen vastauksestani! Ymmärrän hyvin. Silti olen päättänyt pysyä tällä tiellä jolle olen ajutunut 15 vuoden aikana alalla olleena. Olen ollut erinäisissä firmoissa töissä kauneudenhoitoalalta ja nähnyt kuinka raha vaikuttaa työhön. Eräänä päivänä, joka oli noin viitisen vuotta sitten päätin tehdä asiat toisin ja tässä sitä ollaan, omalla paikalla ahertamassa itselleen vapaasti tavalla jolla haluaa toimia. Toimin vastavirtaan monissa muissakin asioissa. Seuraamalla tulet huomaamaan sen kyllä:)

 

Joulukiireistä viis! Kohta on joulu ja saa rauhoittua, rentoutua parhaimmassa seurassa, käydä joulukirkossa ja availla paketteja!

Jos et ole vielä kerennyt hommata joululahjoja ja tai saat viimehetkellä ajatuksen hemmottelevasta lahjakortista, niin siirryppä kaupan puolelle ja tilaa sieltä mikä tahansa hoito lahjakorttina tai avoin lahjakortti tietylle summalle.

 

Ihanaa joulun odotusaikaa Sinulle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melkein kuin unta pullossa

Puolenyön puserrus 

 

Tosiaan kello on puolenyön – ainakin melkein ja vieläkin näppikset soivat. Kyllä! Yrityksen omistajan arkea, töissä siis edelleen. Unet jäävät aika lyhyiksi tänä(kin yönä). Uuden rakentaminen on aina uurastus ja vaatii lisäeforttia, jotta hommat tulee tehtyä, mutta hei its worth it! Saa toteuttaa itseään ja omaa luovuuttaan ja tehdä sitä mitä haluaa juuri tällä hetkellä tehdä.

 

Unesta puheenollen. Uni vaikuttaa ihosi ja kehosi hyvinvointiin. Puhutaan paljon naisten ns.kauneusunista. Onko siinä perää?

No tietenkin on. Unen tarpeen määrä vaihtelee radikaalisti eri ihmisillä ja nuorempana univajetta kesti paremmin. Nyt reilun kolmenkympin puolella univajetta on vaikeampi saada kiinni.

 

Monet tekevät vuorotyötä tai yötyötä surutta, mutta olen myös tavannut paljon sellaisia joilla tulee mitta vastaan kun ikä alkaa painamaan- niin naisia kuin miehiä. Kauneusunet siis pitävät paikkansa, niin naisille kuin miehillekkin ;). Omasta ihosta kyllä heti huomaa jos ei ole saanut tarpeeksi unta ja silloin kyllä kaikki tehoseerumit mm Eko Pharman Vadelmaseerumi ja lisähoidot kuten kasvohoito Heleä tulevat tarpeeseen. Ilman näitä ihoni olisi väsyneen näköinen. Melkein kuin unta pullossa….

 

Monilla joilla työt vaihtuvat yö tai vuorotyöhön tai ruumiillisesti raskaampaan työhön ja unen sekä levontarve näin ollen kasvaa, saattaa iho alkaa reagoimaan. Olen nähnyt toistuvasti kuinka iho alkaa kukkia, vanheta ennenaikaisesti tai reagoida jollain muulla tavalla. Näihin reagointeihin olen saanut hyviä tuloksia hoitolahoidoilla ja oikeanlaisilla kotihoitotuotteilla. Jos kärsit unettomuudesta kannattaa kokeilla laventeliöljyä ja camomillateetä joilla molemmilla rauhoittava vaikutus. 

 

Mutta nyt on aika mennä nukkumaan. Hyvää yötä sinulle, muista saada unta tarpeeksi, niin jaksat paremmin ja ihosi ja kehosi kiittää kauniisti seuraavana ja sitä seuraavanakin päivänä.

 
 
 

 

© 2018 Lähde-Spring